logo

Материали от които са изработени нашите продукти

Поляктиновата киселина „царевично нишесте“ - или PLA 

  се получава от смолата от царевично нишесте или други естествени нишестета, които са изцяло възобновяеми и следователно са напълно устойчив ресурс за опаковане. PLA е лек и издръжлив и е безопасен и нетоксичен. Опаковките от царевично нишесте са 100% компостируеми при промишлени условия за компостиране. „Картофено нишесте“ 

     Картофеното нишесте, което използваме, идва от отпадъчни картофи, а не от култура, отглеждана изрично за тяхното производство. 100% компостируемият материал не съдържа материали на маслена основа, пластмаси или вредни токсини и носи EN13432 сертификат. Той е издръжлив, но ще се разпадне само за 12 седмици на купчина компост, което го прави идеален материал за многофункционални торбички на дребно или хигиенни битови торби за изхвърляне.„Рециклирани отпадъци след консумация“ 

    Някои от нашите продукти съдържат рециклирани отпадъци след консумация, които са биоразградими и компостируеми - и са много устойчиви като суровина. Ние стриктно проверяваме тяхната годност за директен контакт с храни, включително сертификати от FDA и PIRA.„Палмови листа“

    BIO PACK BG Products® - продуктите от палмови листа идват от сорта палмово дърво ARECA. Тези специфични дървета растат в азиатските страни, особено в Индия, тъй като са благоприятни от тропическия климат. Палмовите листа на ARECA могат да достигнат до два метра дължина! Когато узреят листата, те падат и се събират от производителите, за да се използват като суровина за производството на тези прекрасни, напълно естествени съдове за хранене. След събирането им, палмовите листа се почистват, стерилизират, поставят се във форми и се пресоват. Приложеният върху тях натиск придава окончателната им форма. Нито един от тях не е същият като другия, защото всеки лист е уникален. И така, самата природа ни дава собствени ястия, чинии и купи. Насладете се на храната си в съдовете за хранене от палмови листа.  Почувствайте се в едно с природата!"Дърво" 


   Дървените серии на BIO PACK BG Products® идват от 100% естествена бреза. Брезата е широколистно дърво, което достига височина от 20 до 25 метра. Расте в студен климат и влажна почва и е силно устойчив на влага. Дървото от бреза е твърд и издръжлив материал. По време на производството на дървени изделия за еднократна употреба не се използват химически добавки. Дървените BIO PACK BG Products® се произвеждат от гори с отговорно управление. Тези продукти са еко -алтернатива на пластмасите за еднократна употреба.„Захарна тръстика или Bagasse“ 


   Завод за захарна тръстика за пръв път се появява и култивира на островите в южната част на Тихия океан. Всъщност Нова Гвинея се счита за родина на захарната тръстика. Това ценно растение може да расте много бързо, въпреки че може да достигне 3 до 6 метра височина. BIO PACK BG Products® от захарна тръстика се произвеждат от т. Нар. Bagasse, т.е.от остатъчния влакнест материал, който остава след пресоването на захарната тръстика за производство на захар. Именно защото е страничен продукт от захарта, събирането му не изисква допълнителни обработваеми земи.Продуктите от захарна тръстика имат много добри свойства. Те са стабилни, здрави и устойчиви. Те могат да издържат на много ниски и много високи температури и затова са подходящи за използване във фризери и микровълнови фурни. Те също са устойчиви на вода и мазнини и могат да съхраняват топли, мазни храни и закуски. Захарната тръстика е естествен страничен продукт на захарната промишленост, който условно би се изхвърлял на сметището или би се изгаряне."Бамбукови"


   BIO PACK BG Products® серията има и продукти за еднократна употреба от бамбък. Известното растение от бамбук може да достигне до 40 метра височина и е много здраво. Вирее в дълбоки и плодородни почви, недостъпни за студени ветрове. Бамбуковите пръчки се събират естествено и приборите, изработени от тях, не съдържат химически добавки. Нашите изделия от бамбукови маси се произвеждат от насаждения с отговорно управление. Изберете бамбуков BIO PACK BG Products® и опазете околната среда."Хартия"


    Според китайската традиция, откриването на хартията датира от 105 г. сл. Хр., Когато Цай Лун, велик съдебен служител, изразил своето вдъхновение пред императора от династията Хан Хоти. Идеята му била да създаде хартия от материали като кора от дървета, конопени влакна, стари парцали и парчета коприна. Той пасира всички тези материали, като ги удря във водата. След това излива пулпата върху плоча и я остави да изсъхне на слънце. Изкуството да се прави хартия бързо се разпространява по целия свят.

Хартията се е доказала като вечно изобретение и сега се използва и за производство на много видове продукти за еднократна употреба. Хартиените изделия  на BIO PACK BG Products® са екологично чисти, тъй като се произвеждат от гори с отговорно стопанисване. Това гарантира, че горите няма да бъдат унищожени чрез този процес. Освен това серията включва продукти за еднократна употреба без пластмасово покритие или с биоразградимо и компостируемо покритие (PLA), което може да бъде рециклирано, биоразградено и компостирано с минимален екологичен отпечатък. Изберете ги и направете разликата сега!"Продукти на водна основа"

    BIO PACK BG Products® линия на водна основа представя новите хартиени продукти с вътрешно емулсионно покритие на водна основа. Тези продукти могат да се рециклират, тъй като не се изисква отделяне на вътрешната подплата от хартията. Те са компостируеми за 75 дни при сухи и аеробни условия на компостируеми и биоразградими в анаеробна среда в рамките на 52 дни.

Те са екологични и екологично чисти, тъй като хартията, използвана като суровина за тяхното производство, идва от отговорно стопанисване на горите. Използвайте тези иновативни хартиени продукти, които след употреба могат да се върнат в околната среда по естествен начин."Биоразградим нитрил"


  BIO PACK BG Products® е първата компания в България, която включва в своята гама екологични нитрилови ръкавици за еднократна употреба. Нитриловите ръкавици на   BIO PACK BG Products® са специално проектирани да опазват околната среда, тъй като са биоразградими както в анаеробни, така и в аеробни условия на депата. Материалът, от който са направени, е подходящ и способен да претърпи биологично аеробно или анаеробно разграждане, което води до производство на CO2 (въглероден диоксид), H2O (вода), метан, биомаса и минерали в зависимост от условията на околната среда процес. 

Може би се питате как точно се разграждат нитриловите ръкавици за еднократна употреба  и как защитават околната среда?

Специалният състав на биоразградимите ни нитрилови ръкавици за еднократна употреба   BIO PACK BG Products® привлича специфични микроби и микроби от почвата на депото (когато те влязат в контакт). Микроорганизмите се хранят постепенно с тях и водят до тяхното биоразграждане. Тази процедура намалява натрупването на отпадъци в депата и по този начин околната среда е защитена! Биоразградимите нитрилови ръкавици се разграждат от 8 до 10 години, докато конвенционалните нитрилови ръкавици отнемат стотици години. В наши дни ръкавиците са по-необходими от всякога. Изберете биоразградимите и безопасни за храни нитрилови ръкавици на BIO PACK BG Products®, за да защитите себе си и околната среда!